fbpx

Verlichting van
Long COVID klachten

Long COVID is een langdurige aandoening die niet zomaar verdwijnt. Toch zijn wij de afgelopen jaren in staat gebleken om bij de meeste mensen de klachten te verminderen of helemaal te verhelpen.


    Meld je direct aan voor een behandeling

        Waar wilt u voor behandeld worden?

    Minder PEM

    Minder hersenmist

    Minder hoofdpijn

    Meer energie

    Long Covid Behandelingen die verschil maken

    Long COVID is een langdurige aandoening die niet zomaar verdwijnt.
    Toch kunt u wat doen om uw klachten te verminderen.

    Als bij u Long COVID is vastgesteld, maken we samen met u een behandelplan om u zo goed mogelijk bij de klachten te helpen. Klachten van extreme vermoeidheid, hersenmist, concentratiestoornissen, hoofdpijnklachten zijn voor ons zeer bekend en kunnen we tijdens ons behandel traject aanpakken. We hebben gemerkt dat niet goed of niet volledig ademen een van de oorzaken is van het hierboven genoemde maar ook zeker van de spierpijn.

    Het verhaal van Lindsay

    Lindsay heeft Long Covid en vertelt tijdens haar 17e behandeling: "de eerste behandelingen waren wennen, gek om door de lucht heen te ademen die naar binnen geblazen wordt. Het gaf niet direct resultaat, maar inmiddels is er duidelijk resultaat. De eerste 5 dagen na een behandeling is er de meeste verbetering. Ik merk dit zowel fysiek als mentaal en daarnaast heb ik minder last van prikkels. Het team denkt altijd met je mee. Ik hoop dat het binnenkort zo goed gaat dat ik de behandelingen kan afronden."

    In deze video ziet u hoe onze behandeling eruit ziet

    In onze vooruitstrevende kliniek maken we het verschil!

    Het verhaal van Nicole

    "Ik hoopte dat deze behandeling zou werken voor mij en dat deed het ook. Na 6 weken zijn mijn cognitieve klachten en longinhoud verbeterd.

    De eerste 3 week was pittig en ik ervaarde een bijzonder gevoel in mijn hoofd. Ik omschrijf het als 'schoonmakers die mijn hoofd opruimen'. Ik had toen ook veel hoofdpijn en was moe. Bij de 4e behandeling kwam mijn omslag en was ik helderder, amper hoofdpijn meer en had ik meer energie. Mijn rustmomenten 's middags had ik amper meer nodig en ik kon de prikkels van mijn omgeving veel beter aan. De rit van Drenthe naar Utrecht is voor mij lastig om zelf te rijden, ik ben elke keer gereden. Dat ervaarde ik als zeer prettig, ook hielp ors en cola mij door de reis heen.

    Ik ben nog niet genezen van Long Covid maar ik ben echt wat stappen vooruit gegaan en ik leef nu wat meer op een dag in plaats van overleven."

    MELD U NU AAN. WIJ BEHANDELEN OP KORTE TERMIJN. VOOR MEER INFORMATIE KUNT U OOK BELLEN

    Kom langs voor een behandeling

    Meld u aan

    Ervaringen

    “Na 3,5 jaar veel LC klachten te hebben gehad (vermoeid, overprikkeld, hersenmist etc) kan ik nu eindelijk zeggen dat dit echt zo ontzettend verminderd is. Ik ben zo ontzettend blij, ik kan weer afspreken met vrienden, naar een feestje gaan zonder de dag d’r na een mega klap te krijgen en ‘gewoon’ m’n dagen doorkomen zonder om het uur te moeten rusten. Ik gun dit echt echt iedereen.”

    Irene

    “Ik merkte na de 1e behandeling direct effect: mijn longen voelden soepeler, ik kon dieper inademen. Tijdens mijn korte wandelingen kreeg in tintelingen in mijn handen. Dat werd ook minder. Ook kon ik in bed liggen met mijn arm rustend op mijn ribben. Dat was iets waar ik heel blij meer was. Het effect van de 1e behandeling verdween na een paar dagen.
    Na de 2e behandeling bleef dat effect. Ik heb in totaal 9 behandelingen gehad. Het positieve effect is gebleven. Mensen om me heen zeggen dat mijn stem helderder is. Het spreken gaat me gemakkelijker af.
    Wèl oefen ik paar keer per dag de in-en uitademingen die ik tijdens de behandelingen ook deed. Het voelt dat mij dat helpt mijn longen wat in “conditie” te houden.
    Nee, LongCovid is niet weg, dat verwachtte ik ook niet, maar mijn leven is weer een stukje aangenamer geworden.
    Mijn hartelijke dank gaat uit naar de behandelaars, die een luisterend oor bieden, erg geïnteresseerd zijn in de mens achter de patiënt. Fijne mensen.”

    Ina Lesschen

    “Ik wil graag een positief bericht delen. Ik heb nu 1,5 jaar long covid en ben nu 9 weken bezig met flow ventilatie therapie bij het long expertise centrum. Dit helpt mij enorm en de afgelopen weken ga ik met sprongen vooruit! Toen ik begon met de behandeling kon ik 2 minuten wandelen voordat ik benauwd werd en moest gaan zitten. Nu heb ik gisteren 30 minuten gewandeld! Er is nog een lange weg te gaan maar dit voelt als een enorme overwinning! Ik heb weer hoop en gun dit jullie allemaal.”

    Nina

    Ontmoet onze specialisten

    Onze Long COVID gespecialiseerde zorgverleners zijn vanaf het begin bij uw behandeling betrokken. Samen komen we tot het juiste behandelplan. Long Expertise Centrum verleent behandelingen en services zoals wij die zelf ook zouden willen beleven.

    Over Long Expertise Centrum

    Het Long Expertise Centrum stelt zicht tot doel om patienten met benauwdheid klachten en zieke longen te helpen om minder benauwd te zijn, medicijnen waar mogelijk af te bouwen en te voorkomen.

    Het verhaal van Nienke

    Nienke (38) na 4 behandelingen: "Ik kwam hierheen zonder verwachtingen, met alleen de hoop dat het laatste restje LongCovid eruit geblazen zou worden. De eerste behandeling voelde een beetje gek: het klinkt als een stoomlocomotief en voelt alsof je oneindig kunt blijven uitademen. Ik voelde me na de behandelingen moe, al trok dit vrij snel weer weg. Na elke behandeling voelde de ademhaling soepeler en geleidelijk verdween de hersenmist."

    MELD U NU AAN. WIJ BEHANDELEN OP KORTE TERMIJN. VOOR MEER INFORMATIE KUNT U OOK BELLEN

    Kom langs voor een behandeling

    Meld u aan

    Meld u direct aan

    Meld u direct aan, of bel voor meer informatie naar: 030 67 05 986

     

          Waar wilt u voor behandeld worden?

      Heeft u nog vragen?

      Neem contact met ons op en wij vertellen u vrijblijvend wat het Long Expertise Centrum voor u kan betekenen.

      De behandeling die wij gebruiken om Long Covid en Post Covid klachten te verminderen en verhelpen heet flowventilatie therapie (ook wel IPV genoemd). We zetten de long open zodat deze een uitstekende gaswisseling kan gaan verzorgen. Deze therapie wordt door opgeleide verpleegkundigen uitgevoerd.

      De behandeling is voor iedereen, ongeacht leeftijd, met post/long covid klachten geschikt.

      Door de behandeling kan men vaak dieper en gemakkelijker ademen. Hierdoor beseft men achteraf gezien toch wel benauwd te zijn geweest.

      Van tevoren is dit lastig in te schatten. Tijdens de intake maakt de behandelaar samen met u een plan. De eerste behandeling is even wennen en zal nog niet het meest optimaal zijn in wat we voor u kunnen doen; de tweede behandeling verloopt vaak gemakkelijker omdat u weet wat er komt, en zal daarna meer merkbaar effect geven. Een volgende behandeling wordt altijd in overleg gepland.

      Voor vragen over de vergoeding van de behandelingen kunt u het beste contact met uw zorgverzekeraar opnemen.