fbpx

Flowventilatie en Fysiotherapie

Wanneer u bekend bent met een chronische longziekte is het vaak zo dat u in een revalidatietraject bij de fysio bent, of dat u elke week fysiotherapie krijgt om de conditie te trainen.

 

Vanuit het Long expertisecentrum adviseren wij u om de fysiotherapie te combineren met flowventilatie therapie. Dit zorgt ervoor dat we uw probleem en klachten aanpakken bij de bron. Het is namelijk zo dat wanneer de longen goed open staan en vrij zijn van slijm, de training bij de fysio gemakkelijker zal gaan omdat het uitwisselen van zuurstof naar het bloed beter gaat. Dit levert als resultaat dat u meer lucht heeft, zich minder benauwd voelt en de conditie gemakkelijker opgebouwd zal worden.

 

Ook wanneer u geen fysiotherapie krijgt maar wel een chronische longziekte heeft,  -en bijvoorbeeld zelf wel wandelt of fietst- is het eveneens zinvol om daarnaast flowventilatie therapie te volgen. Ook hierin geldt dat wanneer de longen open staan, inspanning gemakkelijker zal gaan en op termijn langer volgehouden kan worden.