fbpx

Behandelingen

Het Long Expertise Centrum biedt een vescheidenheid aan behandelingen.
Selecteer een behandeling voor meer informatie.

Flow ventilatie

Benauwdheidsklachten kunnen we doormiddel van kleine luchtpufjes behandelen. Deze behandeling benoemen we flowventilatie therapie, ook wel Intrapulmonale Percussie Ventilatie (IPV) genoemd.

Bekijk Flow ventilatie »

Autogene drainage

Autogene drainage is een specifieke manier die de therapeut gebruikt om de longen maximaal te gebruiken. De therapeut zoekt waar het eventuele slijm in de long zit. Doormiddel van een bepaalde adem beweging zorgt de therapeut dat u uw maximale long gebruikt.

Bekijk Autogene drainage »

Over ons

Het Long Expertise centrum Utrecht

Wij passen flowventilatie therapie (IPV) inmiddels al meer dan 10 jaar toe in Nederland en al meer dan 70 jaar wereldwijd. Ons team bestaat uit gespecialiseerde en professionele verpleegkundigen. De verpleegkundigen zijn gericht op het zorgvuldig omgaan met uw longen, zij weten hoe kwetsbaar de longen zijn. De Flowventilatie is een techniek bedacht én gemaakt door dr. Forest Bird. In het verleden maakte dr. Bird deze techniek voor zijn vrouw, wie last had van ernstig longemfyseem.

Neem contact op

Onze behandelingen

Behandelingen die verschil maken!

Als Long Expertise centrum vinden wij het belangrijk de longklachten van de patiënt zo goed mogelijk te behandelen zonder het gebruik van extra medicatie. Dit doen wij door het geven van Intrapulmonale Percussie Ventilatie (IPV) in combinatie met Autogene drainage. Deze therapie zorgt voor het verminderen van benauwdheid, het verminderen van medicijngebruik en verlaagd de kans op ziekenhuisopnames. Hierdoor kan de patiënt die snel benauwd is, zich beter voelen en gemakkelijker de dagelijkse dingen doen.

Behandelingen