fbpx

COPD behandeling
met fysiotherapie

Heeft u last van klachten die voortkomen uit COPD? Wanneer u bekend bent met een chronische longziekte is het vaak zo dat u in een revalidatietraject bij de fysio bent, óf dat u elke week fysiotherapie krijgt om de conditie te trainen. Wanneer u fysiotherapie combineert met flowventilatie therapie, pakt u uw klachten nog effectiever aan.

  Meld u aan:

  Bel voor meer informatie naar: 030 67 05 986

  Minder benauwd

  Meer energie

  Minder slijm

  Minder medicijnen

  Gemakkelijker trainen bij de fysio

  Vanuit het Long expertisecentrum adviseren wij u om trajecten bij de fysiotherapeut te combineren met onze flowventilatie therapie. Door deze combinatie zijn we namelijk in staat om de klachten bij de kern aan te pakken en bouwt u niet alleen maar aan de conditie. Wanneer de longen open staan en vrij zijn van overtollig slijm, gaat de training bij de fysio een stuk gemakkelijker. Schone longen zorgen voor een betere uitwisseling van zuurstof naar uw bloed. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee:


  - Meer lucht -
  - Minder benauwd -
  - Makkelijkere opbouw van de conditie -


  Over de flowventilatie
  therapie

  Wordt u vermoeid door het hoesten? Het is mogelijk dat de afvoer van slijm voor u van belang is. Slijm kan dun en overvloedig zijn of het kan vastzittend slijm zijn, dat moeilijk los te maken is als u hoest. Met flowventilatietherapie proberen we u te helpen op een manier waarbij u niet hoeft te hoesten.

  Door ervoor te zorgen dat de longen volledig worden geopend, zult u het verschil vanaf het eerste moment voelen. We combineren flow ventilatietherapie met natuurlijke ademhaling. Tijdens de behandelingssessies leren we u specifieke ademhalingstechnieken, zodat u die ook thuis kunt toepassen om te voorkomen dat u benauwd wordt.

  Flow ventilatie »

  Flow ventilatie zonder fysiotherapie

  Ook wanneer u geen fysiotherapie krijgt maar zelf wel actief bezig bent met sport of beweging, bijvoorbeeld wandelen of fietsen, is het eveneens zinvol om daarnaast flowventilatie therapie te volgen. Ook hierin geldt namelijk wanneer de longen open staan, inspanning gemakkelijker zal gaan en op termijn langer volgehouden kan worden.

  In deze video ziet u hoe onze behandeling eruit ziet

  In onze vooruitstrevende kliniek maken we het verschil!

  VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT MET ONS OPNEMEN. WIJ BEHANDELEN OP KORTE TERMIJN.

  Kom langs voor een behandeling en ervaar dat ook u zonder medicijnen minder benauwd kan zijn!

  Maak direct een afspraak

  Over het Long Expertise Centrum

  Het Long Expertise Centrum streeft ernaar om bij patiënten met benauwdheidsklachten en chronische longaandoeningen de benauwdheid te verminderen, het slijm uit de longen te verwijderen en de patiënt in een betere conditie te brengen. Met onze behandelingen willen wij bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven van de patiënt.

  Maak direct een afspraak

  Vul het formulier in of bel naar: 030 67 05 986

   

   Veelgestelde vragen

   Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag vrijblijvend wat het Long Expertise centrum voor u kan betekenen.

   We behandelen alle mensen met klachten aan de longen. Zoals astma, COPD, CF(taaislijmziekte), longontsteking, bronchiolitis en compressieatlelectase, of gewone benauwdheidsklachten.

   Onze werkwijze is gericht op een persoonlijke benadering. Voor de behandelingen starten gaan we uitgebreid met u in gesprek. Dit gesprek zal gaan over wat de klachten zijn die u ervaart, en welke behandelingen u momenteel heeft. Hierin wordt ook kort gekeken naar welke medicatie u al gebruikt met betrekking tot de longen. Daarna zullen we met u bespreken wat onze inzichten zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

   Wij willen er zorg voor dragen dat u minder benauwd bent, en wanneer u last heeft van slijm; dat u dit gemakkelijker op kunt hoesten. Na de eerste behandeling kunt u vrijwel direct merken dat uw stem krachtiger is, en dat de benauwdheid minder is. Ook kan het zo zijn dat u in de eerste 24 uur meer slijm ophoest, en dat dit nadien minder wordt.

   De eerste behandeling kost 149 euro. In deze prijs zit het apparaatje (Phasitron) wat u nodig heeft voor de behandeling inbegrepen. Dit maakt de hogere prijs. Bij de eerste behandeling doen wij een korte intake om indruk te krijgen van uw situatie, en geven u daarna direct de eerste behandeling. Een vervolgbehandeling kost 125 euro.

   Van te voren is dit lastig in te schatten. Ons advies is om te starten met minimaal twee behandelingen. De eerste behandeling is even wennen en zal nog niet het meest optimaal zijn in wat we voor u kunnen doen; de tweede behandeling verloopt vaak gemakkelijker omdat u weet wat er komt, en zal daarna meer merkbaar effect geven. Uiteraard is er met meerdere behandelingen meer resultaat te bereiken met betrekking tot vermindering van uw klachten. Een volgende behandeling wordt altijd in overleg gepland.

   De behandeling is niet gevaarlijk. Omdat de machine die we tijdens de behandeling gebruiken er voor zorgt dat lucht altijd weer naar buiten kan, kunnen wij nooit te veel lucht geven en de longen ‘opblazen’ (hyperinfleren). Ook kan het uw longaandoening niet verergeren.

   Een behandeling duurt gemiddeld één uur. Afhankelijk van uw conditie zal de behandeling met tussenpozen gegeven worden.

   Het Long Expertise Centrum stelt zicht tot doel om patienten met benauwdheid klachten en zieke longen te helpen om minder benauwd te zijn, en om medicijnen waar mogelijk af te bouwen en te voorkomen.