fbpx

Flowventilatie als hulp bij stoppen met roken

Graag helpen we u met stoppen met roken. Dit doen we zonder medicatie en cursus.

Wanneer u rookt en dit al langere tijd doet kan het lastig zijn om te stoppen. Graag gaan we hierover met u in gesprek. Tegelijkertijd geven wij tijdens/na deze gesprekken de behandeling met flowventilatie therapie. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het stoppen met roken lukt, maar ook dat de longen zo optimaal mogelijk gemaakt worden waardoor u een verbeterde gezondheid en conditie krijgt, en dat het slijm gemakkelijker opgehoest kan worden.

De eerste weken zal door het stoppen met roken en de flowventilatie therapie het hoesten en de slijmproductie mogelijk toenemen. Daarna zal dit weer afnemen en gaat u meer ruimte voelen op de borst, heeft u meer lucht, en een kalmere ademhaling. Ook de typische ‘rokershoest’ zal gaan afnemen.

Onze inzet zal niet zijn om u te vragen direct volledig te stoppen. Door middel van gesprekken en de behandelingen gaan we stap voor stap met u kijken wat er mogelijk en haalbaar is.

Ondanks dat we begrijpen én weten dat stoppen met roken niet gemakkelijk is, vragen we wel 100% inzet tijdens dit traject. Alleen door een goede samenwerking zal dit succesvol worden!