fbpx

Door Autogene drainage
minder benauwd
zonder extra medicijnen

Autogene drainage is een techniek waarmee slijm zo snel en effectief mogelijk uit de longen wordt verwijderd.
Vaak bevindt slijm zich in de kleinere vertakkingen van de luchtwegen, wat u zelf moeizaam of niet opgehoest krijgt. De autogene drainage kan u hierbij helpen. In combinatie met flowventilatie krijgt u de meest effectieve resultaten.

  Meld u aan:

  Bel voor meer informatie naar: 030 67 05 986

  Minder benauwd

  Meer energie

  Minder slijm

  Minder medicijnen

  Autogene drainage maakt het verschil

  Wanneer u autogene drainage toepast én gebruik maakt van onze flowventilatie behandeling, krijgt u de meest effectieve resultaten. De techniek is gebaseerd op een bepaalde ademhaling, welke na begeleiding eventueel zelf kan worden aangeleerd. Dit zodat u deze techniek ook gemakkelijk thuis kunt toepassen. De Autogene drainage techniek is een behandeling welke kan worden toegepast bij vele verschillende situaties. Zo hebben patiënten met acute en subacute kwalen baat bij deze behandelingen. Maar ook patiënten met chronische infecties, middenoorontstekingen en bepaalde luchtwegproblematiek.

  Hoesten

  Hoesten is een natuurlijk reactie om de luchtpijp, keel en longen schoon te maken. Door middel van het hoesten haalt u slijm of vuil weg op de desbetreffende plek. Echter is hoesten niet voor iedereen gemakkelijk. Er zijn twee verschillende soorten hoest:

  De goede hoest – De productieve en vette hoest waarbij slijm wordt opgehoest en ademhaling wordt vergemakkelijkt;
  De slechte hoest – De hoest waarbij geen slijm wordt opgehoest. Voelt snel als een prikkel- of kriebelhoest.
  Met de Autogene drainage leert u om op de juiste manier te hoesten om slijm en viezigheid te verwijderen.

  Autogene drainage »

  Een correcte ademhaling en het snuiten van de neus

  Een normale ademhaling zorgt ervoor dat uw lichaam voldoende zuurstof binnenkrijgt. Bij een normale ademhaling ademt men rustig in via de neus en ademt weer uit via de neus. De neus zorgt hierbij voor het filteren, verwarmen, bevochtigen en afremming van de ingeademde lucht. Binnen ons Long Expertise Centrum is het van belang dat de therapeut u de juiste manier van ademhalen leert beheersen. De therapeut observeert de patiënt om samen het juiste ademhalingspatroon aan te leren.

  Door de verbinding tussen middenoor en de neusholte via buis van eustachius is het KNO-systeem een belangrijk onderdeel van het ademhalingssysteem. Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u de neus correct leert te snuiten. Om de bovenste luchtwegen kwalitatief te kunnen reinigen maken we gebruik van diverse hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn ook voor het gebruik thuis verkrijgbaar bij het Long expertise centrum.


  Bekijk meer »

  Ontmoet onze specialist

  Onze autogene drainage gespecialiseerde zorgverleners zijn vanaf het begin bij uw behandeling betrokken. Samen komen we tot het juiste behandelplan. Long Expertisecentrum verleent behandelingen en services zoals wij die zelf ook zouden willen beleven.

  In deze video ziet u hoe onze behandeling eruit ziet

  In onze vooruitstrevende kliniek maken we het verschil!

  VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT MET ONS OPNEMEN. WIJ BEHANDELEN OP KORTE TERMIJN.

  Kom langs voor een behandeling en ervaar zelf dat u zonder extra medicijnen minder benauwd kunt zijn!

  Maak direct een afspraak

  Wat is het Long Expertise Centrum?

  Het Long Expertise Centrum stelt zicht tot doel om patiënten met benauwdheid klachten en zieke longen te helpen om minder benauwd te zijn, medicijnen waar mogelijk af te bouwen en te voorkomen. We willen voorkomen dat patiënten meer medicijnen moeten gebruiken en we proberen te voorkomen dat de zieke longen zieker worden. We doen ons best om te voorkomen dat de patiënten opgenomen moeten worden in een ziekenhuis, we willen voorkomen dat patiënten benauwd worden.

  Maak direct een afspraak

  Vul het formulier in of bel naar: 030 67 05 986

   

   Veelgestelde vragen

   Staat u vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij vertellen u vrijblijvend wat het Long Expertise centrum voor u kan betekenen.

   We behandelen alle mensen met klachten aan de longen. Zoals COPD, CF(taaislijmziekte), longonsteking, bronchiolitis en compressieatlelectase of andere benauwdheidsklachten.

   Onze werkwijze is gericht op een persoonlijke benadering. Voor de behandelingen starten gaan we uitgebreid met u in gesprek. Dit gesprek zal gaan over wat de klachten zijn die u ervaart, en welke behandelingen u momenteel heeft. Hierin wordt ook kort gekeken naar welke medicatie u al gebruikt met betrekking tot de longen. Daarna zullen we met u bespreken wat onze inzichten zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

   Wij willen er zorg voor dragen dat u minder benauwd bent, en wanneer u last heeft van slijm; dat u dit gemakkelijker op kunt hoesten. Na de eerste behandeling kunt u vrijwel direct merken dat uw stem krachtiger is, en dat de benauwdheid minder is. Ook kan het zo zijn dat u in de eerste 24 uur meer slijm ophoest, en dat dit nadien minder wordt.

   De eerste behandeling kost 149 euro. In deze prijs zit het apparaatje (Phasitron) wat u nodig heeft voor de behandeling inbegrepen. Dit maakt de hogere prijs. Bij de eerste behandeling doen wij een korte intake om indruk te krijgen van uw situatie, en geven u daarna direct de eerste behandeling. Een vervolgbehandeling kost 125 euro.

   Van te voren is dit lastig in te schatten. Ons advies is om te starten met minimaal twee behandelingen. De eerste behandeling is even wennen en zal nog niet het meest optimaal zijn in wat we voor u kunnen doen; de tweede behandeling verloopt vaak gemakkelijker omdat u weet wat er komt, en zal daarna meer merkbaar effect geven. Uiteraard is er met meerdere behandelingen meer resultaat te bereiken met betrekking tot vermindering van uw klachten. Een volgende behandeling wordt altijd in overleg gepland.

   De behandeling is niet gevaarlijk. Omdat de machine die we tijdens de behandeling gebruiken er voor zorgt dat lucht altijd weer naar buiten kan, kunnen wij nooit te veel lucht geven en de longen ‘opblazen’ (hyperinfleren). Ook kan het uw longaandoening niet verergeren.

   Een behandeling duurt gemiddeld één uur. Afhankelijk van uw conditie zal de behandeling met tussenpozen gegeven worden.

   Het Long Expertise Centrum stelt zicht tot doel om patienten met benauwdheid klachten en zieke longen te helpen om minder benauwd te zijn, medicijnen waar mogelijk af te bouwen en te voorkomen.