fbpx

Voor wie zijn onze behandelingen geschikt?

Volwassenen

Onze behandeling is gericht op de patiënt met chronische longziekten, doorgemaakte COVID-19 of onverklaarbare benauwdheidsklachten. De behandeling is geschikt voor alle leeftijden.

Onze werkwijze is gericht op een persoonlijke benadering. Voor de behandelingen starten gaan we uitgebreid met u in gesprek. Dit gesprek zal gaan over wat de klachten zijn die u ervaart, en welke behandelingen u momenteel heeft.
Hierin wordt ook kort gekeken naar welke medicatie u al gebruikt met betrekking tot de longen. Daarna zullen we met u bespreken wat onze inzichten zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer informatie over de behandeling bij volwassenen »

Kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen met longproblematiek kunnen veel baat hebben bij flowventilatie therapie.
Voorbeelden van longproblemen bij kinderen kunnen zijn: een hoorbare ademhaling, acute of chronische benauwdheid en/of hoesten. De klachten kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld astma, allergieën, RS, longontstekingen, een aanlegstoornis van de long of afweerstoornissen.
Wij behandelingen baby's, peuters en kleuters, kinderen en adolescenten.

Onze werkwijze is gericht op een persoonlijke benadering. Samen met u (en uw kind) kijken we naar de klachten en medicatie. Daarna zullen we met u/jullie bespreken wat onze inzichten zijn en wat wij kunnen betekenen.

Meer informatie over de behandeling bij kinderen »
VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT MET ONS OPNEMEN. WIJ BEHANDELEN OP KORTE TERMIJN.

Kom langs voor een behandeling en laat u overtuigen dat ook zonder extra medicijnen minder benauwd kunt zijn!

Neem contact op!

Over ons

Het Long Expertise centrum Utrecht

Wij passen flowventilatie therapie (IPV) inmiddels al meer dan 10 jaar toe in Nederland en al meer dan 70 jaar wereldwijd. Ons team bestaat uit gespecialiseerde en professionele verpleegkundigen. De verpleegkundigen zijn gericht op het zorgvuldig omgaan met uw longen, zij weten hoe kwetsbaar de longen zijn. De Flowventilatie is een techniek bedacht én gemaakt door dr. Forest Bird. In het verleden maakte dr. Bird deze techniek voor zijn vrouw, wie last had van ernstig longemfyseem.

Neem contact op

Onze behandelingen

Behandelingen die verschil maken!

Als Long Expertise centrum vinden wij het belangrijk de longklachten van de patiënt zo goed mogelijk te behandelen zonder het gebruik van extra medicatie. Dit doen wij door het geven van Intrapulmonale Percussie Ventilatie (IPV) in combinatie met Autogene drainage. Deze therapie zorgt voor het verminderen van benauwdheid, het verminderen van medicijngebruik en verlaagd de kans op ziekenhuisopnames. Hierdoor kan de patiënt die snel benauwd is, zich beter voelen en gemakkelijker de dagelijkse dingen doen.

Behandelingen