fbpx

Kinderen

Wanneer uw kind last heeft van longproblematiek en daarbij medicatie gebruikt zoals een puffer en/of antibiotica maar dit niet afdoende is, kan de flow ventilatie therapie een grote toegevoegde waarde hebben. Hetzelfde als bij volwassenen zorgen we er bij kinderen voor dat de long goed wordt open gezet en dat eventueel (vastzittend) slijm omhoog komt. Daarnaast kan de flowventilatie therapie ervoor zorgen dat bijvoorbeeld antibiotica niet meer nodig is, of dat medicatie kan worden afgebouwd.

Ook als uw kind geen medicatie gebruikt maar één of meerdere van de eerdergenoemde klachten heeft, is de flowventilatie therapie een zinvolle manier om uw kind meer lucht te geven zonder het gebruik van (extra) medicatie. Tevens is de flowventilatie therapie geschikt als voorbereiding op een (long) operatie, maar ook na een (langdurige) ziekenhuisopname.

De flowventilatie therapie kan in principe vanaf elke leeftijd gegeven worden. Tijdens de behandeling van uw kind mag het kind op uw schoot zitten, of naast u. U bent altijd bij de behandeling aanwezig. De behandeling is veilig. Omdat er met een zogenoemd open systeem gewerkt wordt zal er nooit een druk in de longen opgebouwd worden die gevaarlijk zou kunnen zijn.